icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 02 februari 2021

Bouwerij in Winsum | Eerste paal de Tirrel is de grond in!

De boorstelling staat, de bouwplaats is ingericht. Vanmorgen zijn we in alle vroegte ‘stilletjes’ gestart met het boren van de eerste paal van de Tirrel. Stilletjes, omdat het zonder schoolkinderen, bewoners van De Twaalf Hoven, medewerkers, bestuurders van de betrokken scholen, de gemeente en De Hoven of omwonenden was. Maar ook stilletjes omdat de palen trillingsvrij de grond in worden geschroefd in plaats van geslagen.

De komende weken worden 836 buisboorpalen de grond ingewerkt tot op zo’n 28 meter diepte. Hierna bouwen de contouren van het gebouw zich per vleugel geleidelijk op: de vleugel met sport en kinderdagverblijf - naast de sporthal - is de eerste in de rij. De andere vleugels volgen daarna.

 

Als alles volgens planning verloopt, zal in juni de eerste steen worden gelegd. En wij hopen natuurlijk van harte, mét zowel beide betrokken scholen, De Hoven en Gemeente Het Hogeland dat dat een feestelijk gebeuren kan zijn.