icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 29 oktober 2021

De Oosterparkwijk komt tot bloei.

Groningen I Met de oplevering van het appartementencomplex ‘De Papaver’ aan de Klaprooslaan in Groningen is dit fenomeen duidelijk zichtbaar. In opdracht van Nijestee realiseerde Rottinghuis’ Aannemingsbedrijf bv in de afgelopen 1,5 jaar dit prachtige complex en het naastgelegen IKC Borgman Oosterpark.

Samen met de projectteamleden van alle partijen is op woensdag 27 oktober jongstleden dit heugelijke feit gevierd. Jan Jaap Vogel, directeur Vastgoed bij Nijestee en Bertil Poelman, algemeen directeur bij Rottinghuis, stonden beiden stil bij de bijzondere samenwerking die ondanks de beperkingen door de corona-maatregelen toch tot een succesvol eindresultaat heeft geleid. De toewijding en focus van het team werd in het bijzonder benadrukt. Om dit te bekrachtigen overhandigde Bertil Poelman een bouwhelm vol met sleutels waarmee het gebouw is overdragen aan Nijestee.

Beleving bij de buurt, maar ook bij de plek. Dat is een terugkerend thema bij dit project. Zo investeert Nijestee bewust en duurzaam in woonkwaliteit. Dat zie je terug in het gebouw: een ontwerp van KAW-architecten uit de stad. Het gebouw beschikt over 50 energiezuinige en comfortabele appartementen over vijf bouwlagen. Er zijn drie verschillende type appartementen, passend bij de doelgroep van één of twee persoonshuishoudens.

De naam van het complex ”Papaver” is niet zomaar gekozen, vertelde Jan Jaap Vogel. Het is een synoniem voor klaproos, de naam van de straat. Ook is het een bloem die juist tot bloei komt onder moeilijke omstandigheden. Wat een mooie verwijzing is naar het voormalige Treslinghuis dat voorheen op deze locatie stond. Dit was een plek voor mensen waar in de samenleving van het vooroorlogse Groningen elders geen plaats was. Om de verbinding met de plek en de stad te benadrukken, overhandigde Jan Jaap Vogel een prachtig boek over de historie van de stad waar zowel Nijestee als Rottinghuis hun wortels hebben.

Alle appartementen zijn inmiddels verhuurd. De nieuwe bewoners zullen medio november hun nieuwe thuis in ‘De Papaver’ betrekken.