icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 20 januari 2022

Grote Markt Oostzijde wint NEPROM Prijs

Dat wij in de mooiste stad van Nederland wonen en werken, dat is geen geheim. En gisteren kreeg Groningen de erkenning die ze verdient; de gebiedsontwikkeling Grote Markt Oostzijde is door NEPROM verkozen tot de beste van 2021!

B6B_1740.jpg

De binnenstedelijke herontwikkeling van de Grote Markt Oostzijde omvat het Forum, de sociëteit van Vindicat, Merckt en het ons wel bekende The Market Hotel. Het sluitstuk van de nieuwe Oostzijde. De erkenning kan op geen beter moment komen; na de teleurstellingen en het protest van de afgelopen weken rondom de gaswinning, laat Groningen zich hiermee van haar beste kant zien; een veerkrachtige stad met visie. Daarbij is de keuze voor het ontwerp van The Market Hotel indertijd via een publieksstemming verkozen. Deze prijs komt de ontwikkelaars toe; gemeente Groningen, VolkerWessels Vastgoed, MWPO, maar ook zeker de Stadjers. 

B6B_1631.jpg

Rottinghuis realiseerde het hotel op de Grote Markt in opdracht van VolkerWessels Vastgoed. Het hotel opende in mei 2021 haar deuren en is inmiddels niet meer weg te denken op deze plek. Het draagt bij aan de vernieuwde sfeer en uitstraling van de binnenstad.