icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 22 april 2022

Aankoop unieke bouwlocatie Hooge Hunze Groningen

Rottinghuis’ Aannemingsbedrijf uit Groningen (onderdeel van VolkerWessels) heeft op 19 april de voormalige bedrijfslocatie van Iveco-Cornelis verworven.De unieke locatie is gelegen tussen de Nieuwe Oostersluis en de Pop Dijkemaweg. 

Hooge Hunze massestudie met Hunze.png
Ruimte voor de oorspronkelijke loop van riviertje de Hunze

Industrieel karakter

In nauw overleg met de overige grondeigenaren, Gemeente Groningen en Woonstichting Wierden en Borgen, gaat nu een integrale gebiedsontwikkeling van start waar een woonprogramma centraal in zal staan.

De wijk krijgt een industrieel karakter met aandacht voor de landschappelijke kwaliteit. Zo wordt de oorspronkelijke loop van het riviertje de Hunze herstelt. Namens Rottinghuis is Van Ringen Architecten aangehaakt voor de architectonische uitwerking. Verkoper werd in deze transactie geadviseerd door DMS Stelpstra.