icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 18 september 2020

Stadhuis Groningen | Bouwupdate

Vanaf de buitenkant zie je niet wat voor werkzaamheden er binnenin het Stadhuis plaatsvinden. Door middel van deze update vertellen we graag welke werkzaamheden er op dit moment binnenin worden verricht. Neem ook zeker een kijkje onderaan de pagina's voor een aantal unieke foto's van de binnenkant!

Op de begane grond zijn we gestart met slopen van de vloer ter plaatse van de nieuwe lift. De oude lift wordt verwijderd en er komt een nieuwe lift op een andere plek in het gebouw.

 

De eerste verdiepingsvloer van de binnenplaats is inmiddels verwijderd, hierdoor ontstaat een open ruimte tot aan het glazen plafond van de derde verdieping. In week 43 zal gestart worden met het opbouwen van de steiger om het glazen plafond te verwijderen. Vervolgens gaan we starten met de voorbereidingen van het staal. Het staal wat op de derde verdieping wordt aangebracht om de kap op te vangen.

 

Daarnaast zijn we druk bezig met het verwijderen van de installatie op de derde verdieping. De huidige installatie wordt in z’n geheel verwijderd en daar komt een nieuwe installatie voor terug. De houten spanten komen inmiddels weer mooi in het zicht, evenals de oude schacht van het pand.

 

Ten slotte zijn we ook gestart met het restaureren van de gevel. Op dit moment worden kapotte stenen vervangen door stenen die elders uit het gebouw verwijderd worden. Deze stenen stammen uit dezelfde tijd, dus kunnen goed hergebruikt worden.