icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 02 november 2020

Stadhuis Groningen | Bouwupdate

Wat gebeurt er allemaal achter dat geveldoek van het Stadhuis op de Grote Markt? Weer een kleine stand van zaken van het werk.

Momenteel zijn we druk bezig met het aanbrengen van de steiger in de burgerzaal. Die is deze week klaar voor gebruik, zodat we kunnen gaan beginnen met het slopen van de glazen kap en de opbouw van de nieuwe derde verdiepingsvloer.

 

De aangetaste vloerbalken van de tweede en eerste verdieping worden hersteld. De derde verdieping is op dit moment volledig gestript. De kap wordt behandeld tegen houtrot en insecten en daarna demonteren we de kroonlijst aan de binnenzijde. Ook wordt in deze week gestart met lijmwerk van de nieuwe liftschacht.

 

Daarnaast is de steiger aan de zuidgevel geplaatst en hier zijn wij vanaf afgelopen week gestart met de herstelwerkzaamheden van de gevel. We vervangen onder andere het glas van de ramen. Hiervoor worden de ramen verwijderd en later weer terug geplaatst. Alles wordt opnieuw geschilderd en het natuursteen wordt gerestaureerd.