icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 14 september 2020

Treslinglocatie | Bouwupdate - het groeit!

Als je vorige week net even niet langs de bouwplaats van de Treslinglocatie bent gekomen, zul je opkijken van wat er in een week tijd is veranderd; de contouren komen tevoorschijn! 

Ronde liggers - reuzenrad.jpg
Delen van de staalconstructie lijken op een reuzenrad

Afgelopen week is met het opbouwen van de staalconstructie van de school begonnen. Nadat maandag en dinsdag de eerste kolommen stonden, kwam het groottransport van Ensel woensdagochtend in alle vroegte de ‘ronde hoeken’ en het grote portaal aanleveren op de bouwplaats. Die onderdelen staan en liggen al op hun plaats, waardoor de contouren van IKC Borgman Oosterpark al zichtbaar zijn.

 

Vrijdag was het een drukte van jewelste op de bouwplaats;
Op links, bij het appartementengebouw van Nijestee, werkte het team aan de stort van de beganegrondvloer; die vloer ligt er nu keurig netjes in. Onder veel belangstelling van de kleuters van SKSG Pierewiet aan de overkant, reden de betonauto’s af en aan terwijl de pompwagen het beton verwerkte.

 

In het midden, tussen beide gebouwen in, werd met een hulpkraan de gróte kraan voor het werk opgebouwd.
En rechts, bij de school, draaide een vierde kraan de vloerdelen van de eerste verdieping op hun plaatsen.

Het groeit!
De komende weken gaat het snel; van beide gebouwen worden de casco’s nu opgebouwd; aan het grote stalen portaal dat al staat is de hoogte van het schoolgebouw al af te zien. De puzzel van stalen kolommen en liggers leggen we de komende weken. Het appartementengebouw wordt in beton opgebouwd.

 

Van de vorderingen houden we je via de website op de hoogte!