icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 22 juli 2021

Zevenhuizen klaar voor de toekomst

Het MFC in Zevenhuizen is vandaag opgeleverd. Samen met het stichtingsbestuur MFC7huizen, architect Bouwadvies Van Maaren, constructeur W2N en installateur DRS Installatietechniek heeft Rottinghuis de puzzel gelegd, om een gebouw te ontwikkelen passend bij de wensen van alle toekomstige gebruikers van het gebouw (en dat zijn er nogal wat...) en passend bij het taakstellend budget.

20210722_101347 (2).jpg

En het resultaat mag er wezen! Zo vond ook voorzitter Richard Kobes die namens de Stichting MFC 7Huizen vandaag zijn handtekening onder het opleveringsdocument zette. Vanaf 13 augustus aanstaande kan de voetbal-, korfbal-, tennis-, gym-, fitness-, toneel-, muziek-, klaverjas-, plattelandsvrouwen- en dorpsvereniging het nieuwe gebouw met een bruto vloeroppervlakte van 2.469 m2 in gebruik nemen.

Het hart van het gebouw vormt de gezellige multifunctionele kantine, met een prachtige bar die door de kundige vrijwilligers is gebouwd. Daarnaast is er een volledig professionele horecakeuken en het allerbelangrijkste element om de exploitatie dekkend te houden; twee tanks met in totaal 1.000 liter bier om de Zeu’mhuuster kelen gesmeerd te houden. Er is plek voor iedereen; met een slimme indeling en schuifwanden kan van één ruimte zelfs vier gemaakt worden. Het hart van het gebouw wordt omringd door de kleedkamers, het sanitair en de sporthal.

Het MFC vervangt een heel aantal verouderde faciliteiten in het dorp zoals het dorpshuis, de kantines van de voetbal-, tennis- en korfbalvereniging, maar ook de gymzaal waar onder andere de basisscholen afhankelijk van zijn. Met een uitermate ruim opgezette sporthal annex evenementenhal voorziet het MFC ook hier in een prachtige oplossing die perfect aansluit bij de behoeftes van het dorp nu en straks!

Een waardevolle samenwerking met een mooi resultaat waarin vanaf de start tot oplevering zij-aan-zij is gewerkt door het team aan vrijwilligers en het team van Rottinghuis. Zelf werkzaamheid faciliteren om zo echt een gebouw van ons samen neer te zetten. Wij zijn er trots op!