icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 11 mei 2023

Droom Groots Festival

Wat wil jij later worden, waar droom jij van? Op het Droom Groots Festival op het Suikerunieterrein in Groningen kregen zo’n 1000 basisschoolkinderen uit de stad de kans om hun antwoord op deze vraag te ontdekken.

Ontdekken

Op het festival ontdekten zij welke beroepen er allemaal mogelijk zijn later, dankzij de deelname van organisaties en bedrijven uit Groningen. Zo ook in de bouw. Een enthousiast team van Rottinghuis'​ Aannemingsbedrijf bv liet de kinderen kennismaken met de bouw; van timmerman tot BIM-modeleur. Zo lieten onze timmermannen Mark en Kars de kinderen bouwen aan een insectenhotel en nam Roel van der Helm de kinderen mee in de wereld van digitaal bouwen. Ook konden de kinderen een code kraken (met een beetje hulp van Rick Elling en Fleur J. Cnossen) door hun kennis over de bouw te testen en daarmee een prijs(je) te winnen.
Door op een speelse manier te ontdekken wat er later allemaal kan, hopen wij natuurlijk dat er veel kinderen gaan dromen over een baan in de bouw en techniek!