icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 20 juni 2024

Start bouw Zorgvilla Helpermaar in Groningen

Op donderdagmiddag gaf wethouder Rik van Niejenhuis het officiële startsein voor de bouw van een bijzonder woonzorgcomplex aan de Van Ketwich Verschuurlaan in Groningen. Samen met Bart van Venrooij, directeur bij AIG Care & Living, Jan Johan de Vries, directeur bij Rottinghuis’ Aannemingsbedrijf en Michiel Plijnaar, assetmanager bij Bouwinvest, onthulde hij het bouwbord voor Zorgvilla Helpermaar. Dit markeerde de start van de nieuwbouw van een particuliere zorgvilla, speciaal ontworpen voor ouderen met een vorm van dementie.

Rottinghuis_Zorgvilla_onthulling_RZeemering_web-9909.jpg

Zorgvilla

Het project betreft de realisatie van een moderne zorgvilla met 37 luxueuze studio’s, waarin bewoners begeleid kunnen wonen en de zorg ontvangen die zij nodig hebben. De villa richt zich op bewoners met verschillende vormen van geheugenproblematiek. AIG Care & Living, een projectontwikkelaar gespecialiseerd in woonzorg projecten, neemt de verantwoordelijkheid voor de planvorming en nieuwbouw van het complex op zich. Het gebouw zal een duurzame investering worden van pensioenfonds Bouwinvest, terwijl Stepping Stones (onderdeel van Korian Nederland) de exploitatie en zorgverlening zal verzorgen.

Nieuwbouw
Rottinghuis’ Aannemingsbedrijf B.V., onderdeel van VolkerWessels, is de aangewezen aannemer voor dit project. KuiperCompagnons uit Rotterdam is de architect van het complex. De bouw van het complex, met een totale oppervlakte van 2.470 m² verdeeld over vier bouwlagen, zal naar verwachting zal het complex in de zomer van 2025 haar deuren openen.

Belang van het Project
De nieuwe zorgvilla versterkt de zorginfrastructuur in Groningen. Dit project weerspiegelt de groeiende behoefte aan gespecialiseerde zorgfaciliteiten voor verschillende doelgroepen in de regio en draagt bij aan de levenskwaliteit van haar toekomstige bewoners. Deze moderne faciliteit zal niet alleen voldoen aan de hoogste normen van duurzaamheid en comfort, maar ook een warme en ondersteunende gemeenschap bieden voor mensen met geheugenproblemen.