icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 09 februari 2023

Maggie's Center Groningen

Met het vallen van het doek werd vanmiddag het bouwbord onthult van Maggie’s Center Groningen. Op het terrein naast de Protonenbunker bij het UMCG wordt de komende tijd gebouwd aan een bijzonder gebouw dat vanaf volgend voorjaar een plek biedt aan iedereen die te maken krijgt met kanker.

Eerste in Nederland

In Groningen wordt het eerste Maggie’s Center in Nederland gebouwd. Maggie’s Center is een plek waar (ex)kankerpatiënten en hun naasten terecht kunnen voor praktische, emotionele en sociale steun. Het concept van Maggie’s Center is afkomstig uit Groot Brittannië, waar sinds 1996 verschillende van zulke centra onder architectuur zijn gebouwd. Het doel van Maggie’s Groningen is om een omgeving te creëren, waarbij architectuur een belangrijke rol speelt bij het genezingsproces. En dat is wat nu ook in Groningen wordt verwezenlijkt.

 

MaggiesHouse_onthullingBouwbord_RonnieZeemering_web-40.jpg

Lokale bouwers

De financiering van Maggie’s Center Groningen is volledig vanuit sponsoring en donaties tot stand gekomen, zo ook voor de nieuwbouw. Tijdens de speech van Maggie's-bestuurslid Ewald Lausberg kwam daar een hele mooie bij; namens de Postcode-loterij werd hem een cheque overhandigd van 1.000.000 Euro. Een geweldige en welkome bijdrage waarmee ook de exploitatie van Maggie's Groningen is gedekt. 

Nagenoeg alle betrokken bouwpartijen werken hier belangeloos of tegen kostprijs aan mee. Voor de nieuwbouw hebben Groningse bouwbedrijven de handen ineengeslagen. Zo vormen BAM Bouw en Techniek, Trebbe, Rottinghuis’ Aannemingsbedrijf, Van Wijnen en Homij Installatietechniek één team dat de nieuwbouw realiseert.
Volgens planning zal Maggie’s Center Groningen in het voorjaar van 2024 haar deuren openen.

Voor meer informatie: https://www.maggiescenters.nl/

Fotografie: Ronnie Zeemering, Zeemeringmedia Groningen