icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 09 maart 2023

VolkerWessels legt Tiny Forest aan in Warffum

Bij kindcentrum Warffum in Groningen is vandaag een nieuw Tiny Forest aangeplant, een stukje dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. De kinderen van OBS F.H. Jansenius de Vries en CBS De Rank hebben hun eigen bomen in de grond gezet, waarbij ze werden geholpen door o.a. Arjen Nolles (wethouder gemeente Het Hogeland) en Arjan Moes (directeur projectontwikkeling bij VolkerWessels Noord).

Lutje Bosje

Het kindcentrum in Warffum is gloednieuw en huisvest naast de twee scholen ook nog een kinderopvang en een peuterspeelzaal. Nieuwbouw was nodig om ervoor te zorgen dat de school aardbevingsbestendig is. Met de komst van het Tiny Forest krijgt de school nu ook een mooi groen speelplein waar bomen groeien, waar verschillende dieren zich thuis voelen en waar kinderen leren over de natuur en les krijgen in het buitenlokaal met de toepasselijke naam; Lutje Bosje.

Tiny Forests in heel Nederland
Het initiatief voor dit Tiny Forest in Warffum komt voort uit een samenwerking die bouwconcern VolkerWessels begin dit jaar heeft gesloten met IVN Natuureducatie en Earthwatch Europe. VolkerWessels treedt op als sponsor, IVN Natuureducatie is verantwoordelijk voor de organisatie en Earthwatch Europe gaat samen met vrijwilligers de groei van het bos monitoren. De voorbereidende werkzaamheden zijn verricht door VolkerWessels-onderneming Gebr. Van Kessel.

De afgelopen weken zijn al Tiny Forests geplant in Stein (Limburg), Enschede en Breda en in Borger (Drenthe). Later in het jaar volgen nog enkele locaties. Daarmee is VolkerWessels op dit moment de grootste investeerder in Tiny Forests in Nederland.