icon-arrow-right
HomeConceptenPlusWonen

PlusWonen

Als maatschappelijk verantwoorde onderneming neemt Rottinghuis de vraag naar duurzaamheid serieus. Wij hebben daarom samen met andere werkmaatschappijen in het VolkerWessels concern bouwconcepten ontwikkeld die gemaakt zijn voor de toekomst. Hét voorbeeld daarvan is het PlusWonen-concept. Daarmee zeggen we eigenlijk: duurzaam bouwen is heel goed mogelijk. Én: duurzaam hoeft niet duur te zijn.

Distelhof3

PlusWonen staat voor bouwen met eindeloze mogelijkheden. Dat heeft alles te maken met de grote flexibiliteit van het concept dat continu doorontwikkeld wordt. Daardoor heeft het zich de laatste jaren kunnen bewijzen in zeer uiteenlopende projecten. Uitbreiding of inbreiding, kleine of grote series, appartementen of grondgebonden woningen, óók wanneer de budgetten krap zijn: PlusWonen biedt een betaalbare maatwerkoplossing. Een visueel aantrekkelijke oplossing bovendien, want de architectonische vrijheid binnen het PlusWonen-concept is groot.

 

PlusWonen is een kostenvriendelijke manier van bouwen die een oplossing op maat biedt. Maar wat minstens zo belangrijk is: PlusWonen is ook een duurzame manier van bouwen. Standaard presteren woningen volgens het PlusWonen-concept 10% beter dan de wettelijk voorgeschreven EPC-norm. Maar een EPC van 0 is ook mogelijk binnen PlusWonen. Ook wat dat betreft is PlusWonen dus een slim bouwconcept. Voor VolkerWessels gaat duurzaamheid echter verder dan de EPC-norm.

 

Het maakt integraal onderdeel uit van het PlusWonen-concept. Dit komt naar voren door keuzes die gemaakt worden op het gebied van onder andere duurzaam materiaalgebruik, duurzaam samenwerken en duurzaam grondstoffenbeheer.

 

Hoe PlusWonen werkt en welke voordelen het oplevert, leest u via onderstaande link in de brochure of op de site.

+