icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 25 april 2018

Accolade en Rottinghuis bouwen 70 betaalbare woningen

Dinsdag 24 april ondertekenden we met Accolade het contract voor de bouw van zeventig energiezuinige woningen. Het gaat om woningen aan de Sieger van der Laanstraat, Kempenaerssingel en de Van Dekemalaan, nabij het centrum van Heerenveen. De huurprijs zit onder de sociale huurtoeslaggrens. Met deze woningen komt Accolade tegemoet aan de vraag naar betaalbare, duurzame woningen.

Historisch karakter blijft

Op de plek van de nieuwbouw stonden eerder 63 woningen. Deze woningen zijn gesloopt. Rottinghuis ontwikkelde samen met HJK architecten een mooi plan voor de bouw van de woningen. Bij het ontwerpen van de woningen heeft de architect rekening gehouden met het historische karakter van de woningen. De nieuwe woningen krijgen eigentijdse voorzieningen.

Energiezuinige woningen

De woningen zijn straks op loopafstand van het centrum van Heerenveen. Er zijn twee typen, die van de buitenkant verschillen. Aan de binnenkant zijn de woningen vergelijkbaar. Beide woningtypen zijn zeer energiezuinig door de goede isolatie en het gebruik van zonnepanelen. De woningen hebben twee slaapkamers, een tweede toilet op de verdieping en vloerverwarming. De huurprijs zit op € 597,30. Dit is exclusief servicekosten.

De planning

De bouw van de eerste 45 woningen is gestart. Deze woningen zijn allemaal verhuurd. Op een later moment komen nog 25 woningen aan de Sieger van der Laanstraat in de verhuur. We verwachten dat de woningen begin 2019 klaar zijn om bewoond te worden. Meer informatie staat op www.accolade.nl/kopvanmidden.