icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 22 mei 2017

Anjerplein Haren feestelijk geopend!

Met een mooi zonnetje en onder grote belangstelling werd afgelopen zaterdag het Anjerplein in de wijk Oosterhaar in Haren feestelijk geopend. Wethouder Mariska Sloot en Woonborg-directeur Esther Borstlap hebben samen met de nieuwe bewoners meneer Teune en mevrouw Hendriks het gevelbord Anjerplein onthuld. Daarna werd door de winkelier meneer Berends en mevrouw Den Broeder van de Hestiagroep de champagnefles met ballonnen ontkurkt.

Na een lange periode van bouwwerkzaamheden werd het plein teruggegeven aan de wijk. Een prachtig winkelcentrum met daarboven nieuwe appartementen en daarnaast nog eens twee woontorens zijn klaar. De nieuwe bewoners werden getrakteerd op een ontbijt, kinderen konden volop spelen en snoepen van een suikerspin. Een geslaagde dag die georganiseerd werd door de winkeliers, aannemerscombinatie VW2 (Rottinghuis en Van Wijnen) en Woonborg. 

Projectinformatie

In de wijk Oosterhaar is het gelijknamige nieuwbouwproject gerealiseerd. Dit nieuwbouwproject is een onderdeel van het plan 'Van Spoor tot Steeg'. Begin 2016 is er gestart met het realiseren van drie bouwdelen van dit plan namelijk; bouwblok A met 18 huurappartementen, bouwblok B met 19 koopappartementen en bouwblok C met 43 appartementen met daaronder een achttal winkels: Ami kappers, snackbar Any Tyme, Bloemig Cadeau, Jumbo, Line Style en Bakkerij Haafs. 


In opdracht van Woonborg zijn blokken A en C gerealiseerd. Blok B, de koopappartementen, is een eigen ontwikkeling van de bouwcombinatie van Van Wijnen en Rottinghuis, genaamd VW2 v.o.f.. Blok A en B zijn ontworpen door AAS architecten te Groningen en blok C is ontworpen door Van Manen en Zwart architecten te Drachten. De oplevering van de drie bouwdelen vond plaats eind 2016. De nieuwe bewoners hebben allemaal hun eigen (t)huis gemaakt van de appartementen en de
ondernemers hebben hun winkels geopend.