icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 14 november 2019

Brandweer van Zuidbroek oefent bij Rottinghuis

De brandweer van Zuidbroek oefende op maandag 11 november bij onze vestiging aan het Eemskanaal Noordzijde in Groningen. Met twee blusvoertuigen bestreden de brandweermannen en vrouwen van Zuidbroek de fictieve brand in het complex.

In het pand, waar een opslag, werkplaats, kantoorruimte en kantine zijn gehuisvest, werd een brand geënsceneerd in de kantine op de eerste etage. Met oefenrook en rode lichtslangen beoefende de brandweer van Zuidbroek een zogenaamde ‘defensieve binneninzet’. Bij een dergelijke inzet is er vanuit de binnenzijde niet te blussen in de brandruimte zelf. Doordat het gebouw compartimentering kent, wordt de brand binnen de ruimte gehouden. Ondertussen is er tijd voor slachtofferrending. In het pand aan het Eemskanaal werden vijf slachtoffers gered, waarna de brand van de buitenzijde werd geblust met water uit het Eemskanaal.

 

Goede oefenlocaties zijn essentieel voor de brandweer.
"Naast realistisch oefenen op oefencentra met echt vuur en hitte zijn oefeningen als deze essentieel om de kennis en vaardigheden van brandweermensen op peil te houden. De oefendoelen zijn bij Rottinghuis absoluut gehaald", aldus ploegchef Arvid Klijzing van de brandweer in Zuidbroek. "We kijken terug op een mooie samenwerking met Rottinghuis".