icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 05 december 2016

Eerste steen van assemblagehal Agrifac gelegd

In opdracht van Exel Real Estate Netherlands B.V. realiseert Rottinghuis de nieuwbouw van de assemblagehal en de verbouw van hetkantoor van Agrifac te Steenwijk naar architectonisch ontwerp van B+O. Vrijdag 2 december 2016 is de eerste steen van de nieuwe assemblagehal van Agrifac in Steenwijk gelegd door Guerric Ballu, CEO van Exel Industries Group, en Joey Smit. Joey is winnaar van de Agrifac tekenwedstrijd en zoon van één van de werknemers.

Het bouwwerk wordt gerealiseerd in drie fases, waarbij de huidige fabriek en het kantoor in gebruik blijven. In iedere fase wordt een deel van de fabriek gesloopt, waarna vervolgens een grotere hal wordt gebouwd. Samen met onze nevenaannemers van het sloopwerk, installaties, sprinkler en de opdrachtgever vindt afstemming plaats, zodat de bouwwerkzaamheden zonder onderbrekingen kunnen plaatsvinden en de overlast voor de opdrachtgever wordt beperkt.

Certificering BREEAM

Het bouwproject wordt gerealiseerd met de certificering BREEAM Outstanding. Met deze BREEAM-certificering wordt een hoge duurzaamheidsprestatie behaald. Met BREEAM vindt beoordeling plaats in negen categorieën;  management, gezondheid, energie, transport, water, materialen, afval, landgebruik en ecologie en vervuiling.