icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 24 september 2014

Inloopmarkt Oosterhaar trekt veel belangstellenden

Het was druk in de enorme iglotent op het grasveld bij de Irisweg/Hopweg in Haren. Afgelopen vrijdag kreeg de inloopmarkt over het project Oosterhaar grote belangstelling van de omwonenden. De inloopmarkt werd bezocht door zo’n 450 geïnteresseerden. Een officiële ondertekening van startdocumenten van de betrokken partijen ging aan de inloopmarkt vooraf.

Alle obstakels die we kunnen bedenken hebben we gehad. Die zijn geweest, zei Jacob Kielman tijdens een officiële ondertekening van de startdocumenten van Oosterhaar. Hij verwees daarbij naar de afgelopen 12,5 jaar van obstakels om te komen tot de start van het project. Deze bijeenkomst en de ondertekening is de start van een nieuwe fase. Naar het verleden wil Kielman niet meer terugkijken. ‘We moeten nu vooruit! Het wordt straks prachtig: 30 appartementen voor de woongroep Hestia en een ruim aanbod van winkelvoorzieningen met daarboven 43 huurappartementen. Tot aan de start van de bouw hebben we nog een weg te gaan. Dat vraagt om goede samenwerking. Iedereen moet daarbij bereid zijn naar elkaar te luisteren en het belang voor de wijk en bewoners van Oosterhaar laten prevaleren boven het eigen belang’, betoogde Jacob Kielman.


De wethouder van de gemeente Haren, Mariska Sloot, keek toch nog even terug naar de jaren die zijn verstreken en de vele wisselingen van betrokkenen bij het project Oosterhaar. Afsluitend gaf ze aan dat de gemeente Haren erg blij is met het besluit dat Woonborg heeft genomen om door te gaan met het project. Jan Emmo Hut, directeur van Van Wijnen Groningen sprak namens de bouwcombinatie en beëindigde zijn betoog om vooruit te kijken, heel praktisch: ‘Als je terugkijkt sta je met je rug en achterwerk naar de toekomst. Laten we ons omdraaien, met ons het blikveld naar de toekomst.’


Deze praktische slotwoorden werden omgezet in het ondertekenen van een startdocument door de gemeente Haren, Woonborg en de bouwcombinatie Van Wijnen Groningen en Rottinghuis Aannemingsbedrijf Groningen.


Na de officiële ondertekening van de startdocumenten volgde een inloopmarkt. Deze werd druk bezocht door omwonenden die graag meer wilden weten over het plan: het winkelcentrum met de 43 appartementen, hoe de gebouwen in de groene long komen te staan, wie de betrokkenen zijn en natuurlijk wanneer met de bouw gestart wordt.


Een voorzichtige inschatting is dat de eerste bouwactiviteiten in het eerste kwartaal van 2015 kunnen beginnen.