icon-arrow-right
HomeNieuws Oplevering uitbreiding basisschool, Groningen

Oplevering uitbreiding basisschool, Groningen

Actueel

Afgelopen vrijdag, 12 april 2013, hebben we het project uitbreiding van de basisschool aan De Sweelincklaan te Groningen opgeleverd.

 

In opdracht van de Groningse Schoolvereniging hebben we een extra verdieping geplaatst op het bestaande schoolgebouw, aangezien uitbreiding op de begane grond niet mogelijk was. De bestaande fundering was echter niet berekend op een extra verdieping, daarom is er als het ware een verdieping overheen geprojecteerd. Buiten het gebouw werden kolommen geplaatst en omdat de overspanning te groot werd zijn midden in het gebouw stalen buispalen geslagen waarop tussensteunpunten werden aangebracht. De rest van de constructie bestond uit staal en een verdiepingsvloer. De gevelbeplating werd in een brandweerrode kleur uitgevoerd en de gevel werd gevuld met aluminium kozijnen.

 

De kinderen op deze school kunnen sinds de kerstvakantie wel weer lessen volgen in de onderliggende lokalen maar kunnen binnenkort ook het nieuwe gedeelte in gebruik nemen. De officiële opening is op 12 juni aanstaande.

 

GSV
+