icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 17 februari 2015

Oplevering woonzorgcentrum Helpman

Dinsdag 17 februari is het hoofdgebouw van de nieuwe woonzorglocatie van ZINN in Helpman opgeleverd door Rottinghuis’ Aannemingsbedrijf bv. Het voormalige Coendershof gaat verder onder de naam ZINN locatie De Brink. De feestelijke opening van ZINN locatie De Brink voor bewoners, familie, omwonenden, verwijzers en belangstellenden is op 18 juni 2015.

Begin 2013 is het voormalige Coendershof aan de Helperbrink gesloopt. Daarvoor in de plaats is een prachtig, modern woonzorgcentrum met stadse allure voor ouderen met een zorgvraag gekomen. Het vandaag opgeleverde hoofdgebouw van De Brink bestaat uit een restaurant, 87 zorg- en huurappartementen en een parkeergarage. De ontvangstruimte bestaat uit een stijlvolle vide met een mooie lichtinval. De moderne, ruime appartementen zijn gericht op woonplezier en comfort voor ouderen. Eind april verhuizen de eerste bewoners naar De Brink. Als eerste verhuizen de bewoners van ZINN locatie Menno Lutter naar De Brink.

 

In maart 2015 start Rottinghuis met de laatste fase: het vernieuwen van de 40 appartementen voor revalidatie en palliatieve zorg van De Brink. De werkzaamheden bestaan uit de renovatie en herindeling. Medio november 2015 zijn deze werkzaamheden naar verwachting afgerond. Revalidanten en cliënten die palliatieve zorg nodig hebben, verblijven gedurende de renovatie in appartementen in het vandaag opgeleverde hoofdgebouw.

 

In 2012 is het eerste deel van nieuwbouw met woongroepen voor ouderen met dementie of somatische klachten aan de Haydlaan reeds opgeleverd. De Brink staat in de groene Groningse wijk Helpman en heeft wijkfunctie op gebied van wonen, zorg en welzijn voor Groningen-Zuid. Omwonenden kunnen De Brink bezoeken voor het nuttigen van een maaltijd of deelnemen aan één van de activiteiten gericht ouderen.