icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 08 juni 2017

Projecten genomineerd Gebouwenenquête Dag van de Architectuur

Er zijn twee projecten van Rottinghuis genomineerd voor de Gebouwenenquête van de Dag van de Architectuur. Het project West Indische Opslag gelegen in het centrum van Groningen, ontworpen door De Zwarte Hond, is één van de genomineerde projecten. In de West Indische Opslag zijn klassieke thema’s van de Nederlandse woningbouw terug te vinden, in een hedendaags jasje. Daarnaast het project Villa Lumen in Helpermaar te Groningen, ontworpen door KuiperCompagnons, genomineerd. Hoewel elke villa aan de binnenkant anders is, is het geheel van strakke, witte panden een mooi plaatje. Stemt u ook weer mee? Dat kan via de website van de Dag van de Architectuur. 

De Grote Groninger Gebouwenenquête is een traditioneel onderdeel van de jaarlijkse Dag van de Architectuur in Groningen. Het is een initiatief van de Stichting DAG, Stichting Platform GRAS en de Groninger Gezinsbode. Met de enquête willen de initiatiefnemers een zo groot mogelijk publiek interesseren en enthousiasmeren voor architectuur. Daarnaast geeft de Grote Groninger Gebouwenenquête jaarlijks een representatief beeld van hetgeen is opgeleverd in de stad. Ieder jaar zijn er twee winnaars: de winnaar van de vakjury en de winnaar van de publieksjury.