icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 20 oktober 2015

Realisatieovereenkomst Oosterhaar ondertekend

De realisatieovereenkomst tussen Woonborg en de aannemerscombinatie Van Wijnen en Rottinghuis' Aannemingsbedrijf bv uit Groningen is getekend. In totaal worden 62 huurwoningen gebouwd in de wijk Oosterhaar in Haren. Woonborg staat voor betaalbaar wonen voor huurders. Dat betekent dat de huurprijs van deze woningen ruim vallen onder de huurtoeslaggrens. De aannemerscombinatie heeft voor dit project een firma opgericht onder de naam VW2. Met deze overeenkomst is wederom een belangrijke piketpaal geslagen.

De afgelopen maanden is intensief samengewerkt om de plannen uit te werken en vergunningen aan te vragen. De tekeningen zijn daarbij zo ver uitgewerkt dat de aannemer hiermee de uitvoering kan verzorgen.

 

In de realisatieovereenkomst is opgenomen:

  • De bouw van 43 appartementen boven het winkelcentrum;

  • De bouw van 19 appartementen aan de Hopweg.

Voorbereiding start bouw

VW2 kan nu starten met de voorbereiding van de bouw. Bestaande woningen die plaats moeten maken voor de nieuwbouw zijn voor een deel al gesloopt. Eind oktober moet het sloopwerk afgerond zijn. Daarna kunnen nutsbedrijven beginnen met het omleggen van kabels en leidingen.

 

Afspraken over grondrouting en inrichting van openbare ruimten moeten nu definitief worden vastgelegd met de gemeente.

 

Daarna kunnen de omwonenden en belangstellenden geïnformeerd worden over de planning en inrichting van het gebied. Natuurlijk volgt daarop een feestelijke start van de bouw.

 

VW2 en Woonborg willen eind 2016 de appartementen opleveren en de sleutels overhandigen aan de nieuwe huurders.