icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 04 september 2014

Startdocumenten voor het winkelcentrum en appartement worden 19 september ondertekend

Vries – Er zit beweging in het project Oosterhaar dat onderdeel uitmaakt van het gemeentelijk plan Van Spoor tot Steeg. Woonborg, bouwcombinatie Rottinghuis & Van Wijnen, de lokale ondernemers, én de gemeente Haren, zetten samen de schouders er onder om het project in de groene long van Oosterhaar te realiseren. De startdocumenten liggen klaar en worden op 19 september 2014 ondertekend.

oosthaar Assen

Na 12,5 jaar van obstakels en vertragingen kunnen we nu vooruit. Woonborg, de bouwcombinatie en de gemeente hebben goede afspraken gemaakt om het winkelcentrum van Oosterhaar te vernieuwen en de wijk hiermee een nieuwe impuls te geven. ‘De winkeliers die zich in het nieuwe winkelcentrum gaan vestigen zijn enthousiast. We willen niet meer terugkijken naar de afgelopen 12,5 jaar. We richten onze blikken op de toekomst en die is positief!’, zegt Jacob Kielman, directeur van Woonborg.

 

Stokje overdragen

Tot nu toe was Woonborg de opdrachtgever van het hele project. Inmiddels heeft de overheid de corporaties beperkingen opgelegd waardoor zij bouwprojecten zoals deze niet meer risicodragend mogen ontwikkelen. De aannemers Rottinghuis en Van Wijnen nemen het project over. Na de oplevering van de bouw neemt Woonborg in totaal 58 sociale huurappartementen af; 43 appartementen boven het winkelcentrum en 15 appartementen in een van de woongebouwen. De winkeliers hebben inmiddels afspraken gemaakt met de bouwcombinatie.

 

Hestiagroep

De Hestiagroep, een woongroep, die in eerste instantie met Woonborg aan de P. Wieringaweg in Haren een project zouden ontwikkelen, is nu partij in het project Oosterhaar. Zij nemen een wooncomplex met appartementen in de duurdere huur af van de bouwcombinatie en daarnaast sluiten ze een huurovereenkomst met Woonborg voor 15 sociale huurappartementen.

Inloopmarkt voor omwonenden

Op 19 september ondertekenen Woonborg, de gemeente Haren en de bouwcombinatie de startdocumenten. Omwonenden worden die dag uitgenodigd voor een informatiemarkt (16.00 tot 19.00 uur) die plaatsvindt in een feesttent op het grasveld bij de Irisweg/Hopweg. Met deze markt willen de samenwerkende partijen de herstart van dit project vieren en uitleg geven over de plannen.

 

Bron: Woonborg