icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 09 april 2018

Twee Gouden Bouwstenen - Veiligheid & Innovatie

Maandag heeft Johan Warta (VGM: Veiligheid Gezondheid Milieu) twee Gouden Bouwstenen uitgereikt aan Gerard de Vries, projectleider bij Rottinghuis’ Aannemingsbedrijf bv. Bedrijven die actief bezig zijn met veiligheid, gezondheid en milieu, risicovolle situaties melden en knelpunten bespreekbaar maken, verdienen daarmee Gouden Bouwstenen. Rottinghuis heeft zelfs twee Gouden Bouwstenen tegelijkertijd in ontvangst mogen nemen. 

Eén Gouden Bouwsteen is uitgereikt voor de innovaties van Rottinghuis op het gebied van veilig werken binnen de PRBE (Potential Risk Building Elements) werkstroom. De belangrijkste ontwikkeling zijn o.a. onze werkbak RIPOLA® om veilig op hoogte schoorstenen te vervangen. Ook de RIMUVO® klem die de oude schoorsteen inklemt en in zijn geheel van het dak tilt, is speciaal voor Groningen door Rottinghuis ontwikkeld. Het bijhorende net voorkomt dat onverhoopt losgeraakte stenen naar beneden vallen en daar schade aanbrengen. Ook het speciale blauwe dekkleed wordt vaak ingezet. Het heeft een verzwaarde zoom waardoor het moeiteloos op zijn plaats blijft tijdens regen en storm.

De tweede Gouden Bouwsteen is uitgereikt, omdat al deze inspanningen inmiddels als resultaat heeft gehad dat de 400-ste PRBE is opgeleverd zonder noemenswaardige ongevallen met letsel of ernstige incidenten. Dat is waar Rottinghuis en het CVW het voor doen. Daar waar de inspanning “veilig werken” bijdraagt tot het resultaat “Geen incidenten”.

Rottinghuis wil het CVW bedanken voor deze prachtige Gouden Bouwstenen, prijzen waar wij erg trots op zijn.