HomeProjecten Appingedam - Verbouw Centrum Veilig Wonen fase 2

Appingedam - Verbouw Centrum Veilig Wonen fase 2

Het kantoor van het Centrum Veilig Wonen (CVW) in Appingedam is op 21 maart 2015 compleet met installaties, vloerafwerking en plafonds opgeleverd. Na een inrichtingsperiode van circa 3 weken zijn ongeveer 150 enthousiaste medewerkers aan hun taken voor het CVW begonnen. Nog geen half jaar later bleek dat het aantal medewerkers groter is dan verwacht.

Inmiddels is gestart met een uitbreiding ten behoeve van ongeveer 100 medewerkers. De vleugel die wordt aangebouwd bestaat uit vier verdiepingen ter grootte van circa 1.600 m2 vloeroppervlak. De werkruimtes zijn grotendeels ingericht als flexibele open ruimtes met een gestructureerde inrichting middels kasten en bureau opstellingen. De bezetting is voor ca. 50% als flexwerkplek ingericht.


Het gebouw wordt aardbevingsbestendig gerealiseerd conform de voorlopige NPR juli 2014. De volledig aardbevingsbestendige draagconstructie is middels verticale stabilisatie verbanden en horizontale collectorbeams uitgevoerd die de schijfwerking van het dak en de verdiepingsvloer in de ondergrond afvoeren.


De verwachting is dat de uitbreiding van het kantoor eind 2015 wordt opgeleverd. Rottinghuis realiseert dit kantoor in samenwerking met zusterbedrijf De Groot Vroomshoop.

Feiten & cijfers

+