HomeProjecten Dorpsvenne

Dorpsvenne

Zuidhorn

In het centrum van Zuidhorn is ter vervanging van een supermarkt en parkeerplaats een nieuw winkelcentrum ontwikkeld.

De nieuwbouw heeft een winkelfunctie van 3.300 m2, verdeeld over drie winkelunits met daaronder een parkeergarage met 124 parkeerplaatsen, Vanuit de kelder zijn de winkels via een dubbel tapis roulant en de centrale hal bereikbaar. De Dorpsvenne is met een  personenlift bereikbaar. 

 

Het ontwerp is een parkeerkelder met funderingspoeren en avegaar palen. Het casco van de winkels bestaat uit een stalen draagconstructie en kalkzandsteen wanden. Het dak wordt uitgevoerd in stalen dakplaten.

De losplaats voor vrachtwagens is een perron waarvan één is voorzien van een dock-leveler. Tevens is het perron voorzien van een overkapping.

 

De buitengevels zijn voor het merendeel uitgevoerd in metselwerk, waarin aluminium puien zijn opgenomen. Aan de Dorpsvenne zijde wordt een plein (circa 600 m²) gemaakt. De openbare inrichting en afwerking van het plein wordt door de gemeente uitgevoerd.

 

De winkels worden casco uitgevoerd, dus zonder dekvloeren, wandafwerking en plafonds.

De installaties worden aangelegd tot in de meterkast.

Feiten & cijfers

+