HomeProjecten Drachten, 42 woningen Tuinpark

Drachten, 42 woningen Tuinpark

In opdracht van VolkerWessels Vastgoed realiseren wij 42 woningen in het Tuinpark te Drachten. Tuinpark is gelegen in Park Suyderwijk en ligt aan de zuidwestkant van Drachten, tussen de Overstesingel en de Oude Slingeweg. De 42 eengezinswoningen bestaan uit vijf blokken van vier rijwoningen en 22 twee-onder-één-kapwoningen en zijn vormgegeven door 4D architecten. De bouw start wanneer er voldoende woningen zijn verkocht. 

Bouwbedrijf Reitsma heeft in park Suyderwijk al eerder 64 eengezinswoningen op basis van ons PlusWonen-concept, een poortgebouw met 28 appartementen en een gezondheidscentrum gebouwd.

Door de omstandigheden op de woningmarkt is er na de realisatie van het poortgebouw in 2011 niets meer door ons gebouwd in park Suyderwijk.

PlusWonen

Het oorspronkelijke programma op locatie verdiende aanpassing. Eerder waren hier vooral vrijstaande en twee-onder-één-kapwoningen op ruime kavels gepland. Hiervoor bleek in de markt onvoldoende belangstelling. Door de woningen te ontwikkelen volgens ons PlusWonen-concept en door het programma aan te passen naar twee-onder-een-kap- en rijwoningen is het gelukt om ruime, betaalbare en fraai vormgegeven woningen op de markt te brengen. 

Feiten & cijfers

+