icon-arrow-right
HomeProjecten Groningen | Bankastraat

Groningen | Bankastraat

Aan de Bankastraat in Groningen hebben 52 portiekwoningen een grondige renovatie ondergaan.

Het complex bestaat uit drie bouwblokken:

Blok A, 16 appartementen, bouwjaar circa 1960
Blok B, 34 appartementen, bouwjaar 1949/1950
Blok C, 3 appartementen. bouwjaar 1949/1950

 
De bewoners zijn tijdelijk naar een wisselwoning verhuisd. Hiervoor waren in het complex acht wisselwoningen ingericht met vloerbedekking en vitrage.

Er hebben diverse werkzaamheden plaatsgevonden zoals het herstellen van gevelmetselwerk, balkonvloeren en dakkapellen. Daarnaast zijn er diverse kozijnen van ramen en deuren vervangen en heeft er na-isolatie plaatsgevonden van diverse wanden. Er zijn bij de kopgevels voorzetwanden geplaatst, en de spouwmuren van de trappenhuizen zijn vanuit de woningen nageïsoleerd. Op de zolders zijn geïsoleerde vloerelementen aangebracht. Verder is de geluidsisolatie verbeterd door zwevende dekvloeren aan te brengen en zijn er brandwerende voorzieningen getroffen.

 

Ook op installatiegebied zijn er vernieuwingen aangebracht in standleidingen, nutsinvoer, groepenkasten en CV ketels. In de portiekwoningen zijn de keukens, toiletten en badkamers gerenoveerd, waarbij in sommige gevallen de keuken en douche zijn verplaatst. Ook is er mechanische ventilatie aangebracht. 

Bij een aantal woningen hebben er ingrijpende plattegrondwijzigingen plaatsgevonden. Door het verwijderen van de schoorstenen hebben de portiekwoningen een ruimere woonoppervlakte gekregen.

 

Feiten & cijfers

+