icon-arrow-right
HomeProjecten Vernieuwbouw Woonzorgcentrum Coendershof

Vernieuwbouw Woonzorgcentrum Coendershof

Groningen, Helperbrink 59

In de wijk Helpman is zorgcentrum Coendershof in opdracht van ZINN in drie fases (tussen 2011 en 2015) helemaal herbouwd.

Fase 1

Fase 1: Het voormalige zusterhuis werd in 2010 gesloopt en op deze plaats werd een woongebouw voor 86 cliënten met verpleegzorg gerealiseerd. Dit gebouw bestaat uit vier bouwlagen, waar acht woongroepen van maximaal elf personen worden gehuisvest. Elke woongroep heeft een centrale huiskamer en iedere bewoner heeft een ruime slaapkamer met eigen badkamer. Start augustus 2011. Oplevering oktober 2012.

Fase 2

Fase 2: Het voormalige hoofdgebouw aan de Helper Brink is gesloopt. Op deze plek is nieuw woongebouw met 87 zorgappartementen (deels een- en deels tweepersoons), een overdekt plein, restaurant en een parkeergarage gerealiseerd. Dit gebouw bestaat uit zes woonlagen. Elk appartement (60-65 m²) heeft een woon-/slaapkamer, keuken en berging. De parkeergarage heeft 62 parkeerplaatsen.

Fase 3 renovatie hoofdgebouw

Fase 3: De in 1999 geplaatste aanbouw, naast het huidige hoofdgebouw is van binnen geheel gerenoveerd, opnieuw ingedeeld en aangepast aan de eisen van deze tijd. Hier zijn 40 zorgappartementen gerealiseerd. De bewoners hebben een eigen kamer en badkamer. Het gebouw bestaat uit zes woonlagen.

De woonkamers van zowel de appartementen als het groepswonen zijn altijd straatgericht of tuingericht. De slaapkamers van het groepswonen liggen aan de rustige zijden. Elk bouwdeel is aan de baksteenkleur herkenbaar. Het kloppende hart van het nieuwe Coendershof wordt gevormd door de plaza met daarboven de vide met lichtstraat.

Via de hoofdentree komt u direct in de lichte ruimte en heeft u zowel uitzicht op de gemeenschappelijke tuin aan de zuidzijde als de openbare weg en park Groenestein aan de noordzijde. Op de verdiepingen boven de plaza bevinden zich de appartementen voor individueel wonen.

Fotografie afbeelding 1 tot en met 3: Jacomien Boonstra

Feiten & cijfers

+