icon-arrow-right
HomeProjecten Groningen | Dijkzicht Meerstad

Groningen | Dijkzicht Meerstad

meer aan in Tersluis

Als je echt net even anders wilt wonen, dan ben je aan het goede adres bij ons project DIJKZICHT in Meerstad. Op misschien wel de meest markante en mooiste locatie van deelwijk Tersluis ontwikkelden we in totaal 19 woningen. Acht vrijstaande dijkwoningen en elf ruime geschakelde splitlevelwoningen.

vogelvlucht no.jpg

dijkwoning dijk.jpg

dijkwoning woonkamer.jpg

dijkwoning keuken.jpg

dijkwoning levels.jpg

dijkwoning straat.jpg

geschakeld no.jpg

geschakeld woonkamer.jpg

geschakeld keuken.jpg

geschakeld zo.jpg

Dijkzicht.PNG

CLIPPER | de vrijstaande dijkwoningen

Op de dijk aan het Slochterdiepje komen ze; de acht vrijstaande dijkwoningen. Acht reuzen van villa's die 'met hun kinnen rusten op de dijk'. Ze kijken zo met de woonkamer uit over de landerijen aan de overkant van het water, in alle rust. Bijna zestien met lang is deze zwarte, soort schuurwoning, met frisse strakke accenten

Het niveauverschil van de kavels = tussen straat- en dijkhoogte = is in het ontwerp opgenomen; de begane grond verspringt in level waardoor de keuken grenst aan de tuin op straatniveau en de woonkamer uitkijkt over het water vanaf de dijk. En de hoogte in de woonkamer = je kijkt tot in de nok = geeft de ruimte allure en een unieke touch. De doorlopende kap zorgt ervoor dat het buitenterras op de dijk overdekt is. Een rustplek en verlengstuk van je woonkamer.

De extra kamer op straatniveau maakt dat alle woonwensen zijn in te passen; werken aan huis, slapen op de begane grond of een speelkamer voor de kinderen. En op de verdieping biedt dit huis vier slaapkamers en de badruimte.

Kenmerken vrijstaande woningen:
- acht vrijstaande villa's op ruime kavels
- vrijstaande bergingen met carport
- uniek overdekt buitenterras op de dijk
- bijzondere plattegrond met royale living en deels 6 meter hoog plafond
- werkkamer op de begane grond

- vier slaapkamers op de verdieping
- levensloopbestendig mogelijk

VALK FINN & STERN | de geschakelde splitlevelwoningen

Zes hoekwoningen en vijf tussenwoningen, verdeelt over drie rijen. Ze komen aan de Ringdijk, vlak voor de sluis van Meerstad, die het Woldmeer verbindt met het Slochterdiepje. Met de toekomstige gezelligheid rondom de sluis en met winkeltjes en terrassen op loopafstand. In de aflopende lijn van de dijk die langs de sluis loopt kijken de woningen aan de voorzijde, door de verhoogde ligging van de keuken, vrij weg over de dijk en de sluis. De split-level woonkamer met plafondhoogte van maar liefst ruim drie meter geeft toegang tot de tuin op het zuidwesten. Dit niveauverschil in de living maakt alleen al dat je echt even anders woont in deze rijwoningen. De gevels met fraai metselwerk, architectonische entree en dwarskappen zorgen bovendien voor een markante uitstraling.

Kenmerken geschakelde woningen:
- elf woningen verdeelt over drie rijen
- split-level living met deels ruim drie meter hoog plafond
- royale gezinswoningen met op de verdieping drie slaapkamers

- mogelijkheid voor vijf slaapkamers
- ruime tuinen gelegen op zuidwesten

OMGEVING | Meerstad, Tersluis en de voorzieningen

Meerstad is dé nieuwe en groenste wijk van Groningen. Door de unieke ligging aan het Woldmeer, tussen stad en natuur, profiteer je van het beste van twee werelden. Je ervaart de ruimte en vrijheid van de natuur, en je bent binnen afzienbare tijd bij alle stedelijke voorzieningen, en alles op fietsafstand van het bruisende centrum van Groningen.
Tersluis, onderdeel van Meerstad, is een nieuwbouwwijk in een vergevorderd stadium. De wijk wordt steeds mooier en completer. Je vindt hier alles wat je nodig hebt om heerlijk te wonen, te leven en te recreëren.

VOORZIENINGEN
Tersluis is een nieuwe wijk, maar toch al nagenoeg compleet. Er zijn diverse voorzieningen. Zo is er een brede school in Meeroevers, een kinderopvang en een gezondheidscentrum. Binnenkort komen daar een nieuwe school en supermarkt in Groenewei bij. In vakanties en weekenden is het strandtentje open voor een lekker ijsje of een andere snack.
Vergeet ook het unieke openbare land-art project Park Meerstad niet. Je kunt er heerlijk wandelen langs het water, chillen op het strandje, kajakken, suppen en zwemmen. Met je eigen bootje vaar je via de sluis tot aan de Friese en Groninger meren.

BEREIKBAARHEID
Hoewel je in Tersluis geniet van rust, ben je ook zó in het bruisende centrum van Groningen. Op de fiets is dat zo’n 25 minuten, met de auto zelfs maar 14 minuten. Liever geen parkeerkosten? QLink buslijn 5 brengt je snel vanaf Tersluis via het centrum tot aan het Centraal station. Je kunt ook op P+R Meerstad gratis parkeren en met de bus verder reizen. Maar de mooiste route is misschien wel over het water, via de sluis, van het hart van de Stad tot het uitgestrekte wad.

NIEUWS

16.02.2021 | verkoop gestart

Feiten & cijfers

+