icon-arrow-right
HomeProjecten Groningen | Eendrachtskade

Groningen | Eendrachtskade

Nieuwbouw 63 appartementen aan Eendrachtskade te Groningen.

Aan de Eendrachtskade te Groningen bouwden we in 2011 in opdracht van Lefier StadGroningen 63 studentenappartementen. De appartementen zijn circa 50 m² groot en bestaan uit een hal, een zit-/slaapkamer met open keuken en een badkamer met douche en toilet.

Technische gegevens

De verkeersruimten zijn volledig afgewerkt en de appartementen voorzien van plafond- en wandafwerking, echter geen vloerbedekking. Het gebouw is voorzien van een liftinstallatie.

 

Het skelet bestaat uit kalkzandsteen hogedruk elementen met incidenteel betonwanden. De vloeren zijn breedplaatvloeren met een dikte van 280 mm en voorzien van een 70 mm PC-vloer. Het pand is voorzien van een rookvrij vluchttrappenhuis. De onderste drie lagen zijn tevens voorzien van een brandtrap.

 

Er is deels een mos-/sedumdak aangebracht. De installaties zijn eenvoudig, echter wel centrale warmteopwekking met 15 m2 zonnecollectoren en warmtewisselaars in de appartementen.

Fotografie: Jim Ernst, Groningen

Logistiek

Bijzonder tijdens de uitvoering was dat er op een terrein ter grootte van het gehele appartementencomplex moest worden gebouwd op een binnenstadlocatie. Opslag van materialen op de bouwplaats was geen optie. Dit vergde een zeer goed strakke planning van de werkzaamheden en de aanvoer van materieel en materialen.

Feiten & cijfers

+