icon-arrow-right
HomeProjecten Groningen | Hoge der A

Groningen | Hoge der A

Bijzondere bouw aan Hoge der A te Groningen.

Op een van de meest gefotografeerde locaties in de stad Groningen heeft Rottinghuis in 2012 twee panden gebouwd; Hoge der A 3 en 4. De nieuwbouw werd gerealiseerd in opdracht van Beauvast Groningen BV te Groningen. Omdat de nieuwbouw in een monumentale Groninger gevelrij kwam, voldeed de architectuur aan de hoge eisen van welstand.

 

In het grotere pand (nummer 3) kregen het souterrain en de beletage een horecabestemming. De eerste en tweede verdieping zijn bestemd voor kantoorruimte en de derde en vierde verdieping hebben een woonbestemming. Op de vierde verdieping is een mooi uitzicht over de aangrenzende panden en monumentaal Groningen ontstaan. Het kleinere pand (nummer 4) heeft op de begane grond ruimte voor een winkeltje of atelier gekregen. De bovenliggende drie verdiepingen zijn als woonruimte verhuurd.

Logistiek

Logistiek was deze bouwlocatie een uitdaging. De bouwplaats was de enige beschikbare ruimte voor opslag. Materialen moesten just-in-time en in de gewenste hoeveelheden worden aangeleverd. In de werkvoorbereiding hebben we ons sterk gefocust op de bouwmethode om optimaal gebruik te kunnen maken van de torenkraan. Door goed te overleggen op de bouwplaats met alle betrokkenen (bouwteam, opdrachtgever, omwonenden, gemeente) konden we toch maatschappelijk bewust bouwen.

 

Fotografie: Jim Ernst, Groningen

Feiten & cijfers

+