icon-arrow-right
HomeProjecten Nieuwbouw Meubelboulevard Vesta

Nieuwbouw Meubelboulevard Vesta

Groningen

In opdracht van Vesta Meubelen is de bestaande winkel uitgebreid. De nieuwbouw heeft een winkelfunctie met 6.900 m² oppervlakte verdeeld over winkelunits, etalage en een groot atrium.

Tijdens de bouw bleven de huidige winkels open, terwijl de nieuwbouw en het atrium tegen de entreegevel van het bestaande gebouw aan werden gebouwd. Hierdoor was het noodzakelijk om werkzaamheden in fases uit te voeren. In verband met de krappe bouwtijd van circa een jaar en het feit dat er op de bouwlocatie geen opslagmogelijkheid aanwezig was, moesten alle werkzaamheden en leveranties zeer zorgvuldig  op elkaar afgestemd worden.

Het ontwerp is een op palen gefundeerde betonvloer, gedeeltelijk afgevlinderd, het atrium voorzien van een verwarmde natuurstenen vloer. Het casco bestaat uit een staalconstructie met kanaal­plaat­vloeren in twee bouwlagen, met een groot atrium tussen het bestaande gebouw en de nieuwbouw. Het dak boven het atrium is voorzien van sheddaken.

 

Vanaf de verdiepingsvloeren kijkt men over de balustrades met glasvulling het atrium in. Om van deze vloeren van de nieuwbouw naar het bestaande pand te kunnen lopen is een loopbrug met glazen vloer aangebracht.

Aan de voorzijde van het gebouw bevindt zich als etalage  een "Smart Toren" die bestaat uit een staalconstructie voorzien van een vliesgevel. Een groot gedeelte van de gevels in het atrium zijn afgewerkt met een licht gekleurde cementgebonden plaat. De buitengevels zijn voor het merendeel uitgevoerd in metselwerk.

Fotografie: Jim Ernst | Groningen

Feiten & cijfers

+