HomeProjecten Groningen, West Indische Opslag

Groningen, West Indische Opslag

Groningen, Rietemakersreige

Onder de historische naam West Indische Opslag zijn onder architectuur, van Architectenbureau De Zwarte Hond te Groningen, zeven stadswoningen in de Groninger binnenstad gerealiseerd.

De projectlocatie is gelegen aan de Reitemakersrijge achter het Gedempte Zuiderdiep en nabij de museumbrug. Deze verbindt de locatie met winkelcentrum Westerhaven. De locatie ligt tegenover de Academie voor Bouwkunst en de Academie Minerva. De woningen zijn gerealiseerd in de voormalige tuin van het Postkantoor ( Rijksmonument ).

 

De bouwkavel is vrijwel volledig bebouwd met zeven stadswoningen met per woning zeven verhuurbare wooneenheden. Per stadswoning is tevens een parkeerplaats op het achtergelegen binnenterrein beschikbaar.


De woningen zijn in vier bouwlagen gebouwd, elke stadswoning heeft op de begane grond één wooneenheid en op de eerste, tweede en derde verdieping twee wooneenheden. Op het dak van de stadswoning bevindt zich een gemeenschappelijk dakterras. Op de begane grond is een gemeenschappelijke berging en wasruimte gerealiseerd. De overige ruimte in de stadswoning bestaat uit algemene ruimte c.q. verkeersruimte of technische ruimte.

 

Fotografie: Jacomien Boonstra

Feiten & cijfers

+