icon-arrow-right
HomeProjecten Haren | Winkelcentrum Oosterhaar

Haren | Winkelcentrum Oosterhaar

Anjerplein Haren

Oosterhaar is een wijk van Haren gelegen aan de oostkant van het spoor. In de wijk Oosterhaar is het gelijknamige nieuwbouwproject  gerealiseerd. Dit nieuwbouwproject is een onderdeel van het plan 'Van Spoor tot Steeg'. Begin 2016 is er gestart met het realiseren van drie bouwdelen van dit plan namelijk; een winkelcentrum met acht winkels met daar boven 43 appartementen en daarnaast nog twee losse appartementenblokken van 18 huurappartementen en 19 koopwoningen.

In opdracht van Woonborg is het winkelcentrum, 43 huurappartementen en de 18 huurappartementen gerealiseerd. De koopappartementen zijn een eigen ontwikkeling van de bouwcombinatie van Van Wijnen en Rottinghuis, genaamd VW2 v.o.f..
De 19 koopappartementen en de 18 huurappartementen zijn ontworpen door AAS architecten te Groningen en het winkelcentrum met de 43 huurappartementen is ontworpen door Van Manen en Zwart architecten te Drachten. De oplevering heeft plaatsgevonden vanaf november 2016 tot januari 2017.

 

Het project is als een volledig BIM-project uitgevoerd, daarbij wordt gebruik gemaakt van het autodesk BIM 360 Glue-programma. In de gebouwen zijn voorzieningen getroffen voor de warmte-koude opslag (WKO), die de gebouwen voorzien van warmte in koude dagen en voor koelte in warme dagen.

Feiten & cijfers

+