icon-arrow-right
HomeProjecten Heerenveen | Burgemeester Kuperusplein en Bouwe van Ensstraat

Heerenveen | Burgemeester Kuperusplein en Bouwe van Ensstraat

In opdracht van woningcorporatie Accolade is er groot onderhoud aan 54 portiekwoningen aan het Burgemeester Kuperusplein en de Bouwe van Ensstraat in Heerenveen uitgevoerd. Het betreft een Design & Build-opdracht die verkregen is middels een aanbesteding die gegund werd op basis van economisch meest voordelige inschrijving (EMVI). Het betreft 30 appartementen aan de Burgemeester Kuperusplein en 24 appartementen aan de Bouwe van Ensstraat. Het doel van Accolade was om de woningen nog minimaal 25 jaar verhuurbaar te houden en het energielabel te verbeteren van label F naar minimaal label B. 

Renovatie Burgemeester Kuperusplein

In overleg met de welstand en HJK architecten is het gevelbeeld gemoderniseerd. De houten balkonhekken zijn vervangen door glazen balkonhekken in kleur. Verder is het gevel- en voegwerk gereinigd en hersteld, zijn de daken vervangen en is de portiekafsluiting vervangen. De houten kozijnen zijn geschilderd en de draaiende delen vervangen. Van binnen zijn de woningen voorzien van nieuwe badkamers, toiletten en keukens. Als isolerende maatregelen zijn de plafonds van de bergingen, de zoldervloeren en de spouwmuren geïsoleerd en is de beglazing vervangen door HR++.

 

 

Renovatie Bouwe van Ensstraat

Bij de 24 appartementen aan de Bouwe van Ensstraat is de dakbedekking vervangen en zijn de gevels gereinigd en hersteld. De kunststof kozijnen zijn vervangen en de kruipruimtes geïsoleerd. Verder zijn ook hier de woningen aan de binnenzijde voorzien van een nieuwe badkamer, toilet en keuken.

 

 

UAV-GC 2005

Het contract voor dit project is een Design & Build-contract met van toepassing de UAV-GC 2005. Dit betekend dat wij verantwoordelijk waren voor het ontwerp, toetsing welstand en uitvoering. Daarnaast was ook het informeren, begeleiden en inventariseren van wensen van bewoners onze verantwoordelijkheid.

Feiten & cijfers

+