icon-arrow-right
HomeProjecten Kantoor Koepon

Kantoor Koepon

Feerwerd

Architectenbureau De Zwarte Hond bv toverde een bestaande boerderij direct buiten het dorp Feerwerd in de provincie Groningen op papier om tot een kantoor voor Koepon. Rottinghuis realiseerde het nieuwe onderkomen.

Van boerderij naar kantoor

De bestaande boerderij werd door de opdrachtgever deels gesloopt, waarbij het voorhuis intact is gebleven en is gemoderniseerd. Het voorhuis is middels een tussenstuk als "kop-hals-romp" aan de kantoorruimte gekoppeld. De nieuwe kantoorruimte bestaat uit twee schuren, die een omgekeerde W vormen met een vlak tussenstuk. Het casco is een ouderwets ogende opbouw van houten gebinten met zware sporen van 300 x 300 mm. De binnenwanden zijn met veel glazen wanden uitgevoerd zodat de constructie goed zichtbaar blijft.

 

Het gebouw bestaat uit een draagconstructie van houten douglas kolommen en 21 meter lange liggers. De kolommen komen volledig uit een boomstam en zijn ruw uitgevoerd. De dakkapellen beslaan aan beide zijgevels bijna de volledige lengte van het dak. De gevels van het kantoor zien er bijzonder uit doordag er vijf soorten stenen door elkaar zijn gemetseld. Het dak is bekleed met riet, alle aansluitingen met de dakranden en dakkapellen zijn met koper afgewerkt.

 

Het kantoor oogt als een nieuwe boerenhoeve in het Groninger land.

Feiten & cijfers

+