icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Leeuwarden | Wiarda

In het nieuwste buurtschap van het uitbreidingsgebied de Zuidlanden, gelegen aan de zuidkant van Leeuwarden, worden in 2017 zeven riante woningen gerealiseerd. De zeven woningen liggen met de voorzijde aan open vaarwater en hebben aan de achterzijde een diepe tuin op het zuiden.

De woningen zijn weliswaar gebaseerd op het concept PlusWonen, maar zijn geen PlusWoningen. Kenmerkend voor de woningen is de brede beukmaat van 6,30 m1, zodat de toekomstige bewoners de mogelijkheid hebben om zowel tuin- als straatgericht te gaan wonen.

 

Het ontwerp van Box architecten kenmerkt zich vooral door de bijzondere metselwerkdetails. De woningen worden all-electric uitgevoerd, vanwege het (bewust) ontbreken van een gasleiding in de wijk. De woningen worden voorzien van een luchtwarmtepomp, waarvan de buitenunit is geïntegreerd in het schoorsteenelement, laagtemperatuur vloerverwarming en ongeveer de helft van het dakvlak op het zuiden wordt voorzien van PV-panelen.