icon-arrow-right
HomeProjecten Geluidwerende voorzieningen Lodewijkstraat eo

Geluidwerende voorzieningen Lodewijkstraat eo

Groningen

De wijk De Oosterpoort bestaat voornamelijk uit vooroorlogse woningen. Het toenemende omgevingslawaai, onder andere door het drukkere verkeer op de ringweg, bracht de Gemeente Groningen ertoe geluidwerende voorzieningen aan 105 woningen aan Lodewijkstraat en omgeving aan te laten brengen.

Onze werkzaamheden

In vier fases voerden wij de werkzaamheden, die niet voor alle woningen hetzelfde waren, aan 105 woningen uit.  Er werd vooraf een afspraak met de bewoners gemaakt om te bekijken welke werkzaamheden we moesten uitvoeren. De bewoners kregen dan ook een korte uitleg van ons van wat er stond te gebeuren. De geluidwerende voorzieningen bestonden voornamelijk uit het plaatsen van geluidwerend glas, waardoor ook de kozijnen en ramen aangepast moesten worden. Ook de kapconstructie werd van geïsoleerd.

 

 

Communicatie

Communicatie met bewoners en/of woningeigenaren was een belangrijk onderdeel van dit project. Dit was een intensieve bezigheid, want door de diversiteit van de woningen was bijna geen woning en dus geen dag gelijk! Maar door de juiste inzet en creativiteit van de mannen op de bouw konden de gemaakte afspraken met de bewoners worden nagekomen.

Feiten & cijfers

+