icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Multifunctionele accommodatie Zevenhuizen

In het Groningse Zevenhuizen, realiseerden wij in een bouwteamsamenwerking een prachtige Multifunctionele accommodatie. Daarmee is wordt het initiatief vanuit het dorp werkelijkheid geworden. In het gebouw waarin sportclubs, verenigingen en activiteiten samenkomen onder één dak. In de toekomst is er op het buitenterrein plaats voor festivals.

Opdrachtgever
Stichting MFA 7Huizen
Opdrachtgever
Gemeente Westerkwartier
Architect
Bouwadvies Van Maaren
Realisatie
Rottinghuis' Aannemingsbedrijf BV
Gebouwsoort
Utiliteitsbouw, Multifunctionele accomodatie, sporthal, horeca, vergaderruimtes, kleedkamers
BVO
2470 m2
Periode
november 2020 - juli 2021
Contractvorm
Hoofdaannemer

Met een programma plus prijskaartje de markt op.
Begin oktober 2018 zocht Stichting MFC7huizen een partij die samen met hen een multifunctioneel centrum kon realiseren op basis van een plafond budget. Ze nodigden vier partijen uit om een prijs voor hen te maken. Het programma van Eisen: een grote sporthal (waar o.a. de basisscholen gebruik van maken), met kleedkamers voor de voetbal-, tennis- en korfbalvereniging, ruimtes voor het dorpshuis, de klaverjas- en toneelvereniging, de fitness en het muziekkorps.

Meedenken en maakbaar maken.
Alle wensen naast elkaar en bij elkaar opgeteld, bleek het budget in eerste instantie niet toereikend. Maar daar ligt onze toegevoegde waarde; met een optimalisatie van het programma door onder andere ruimtes te combineren kwamen we tot een haalbare case.

Een project van ons samen.
Deze opdracht voelt als een project van ons sámen. Samen met Bouwadvies Van Maaren als architect, W2N voor de constructies en DRS voor de installaties sloten we een ontwerp- en uitvoeringsopdracht (Design & Build) met de Stichting. En Zevenhuizen dacht en keek gedurende het hele proces mee over het ontwerp, de financiering en het toekomstige gebruik. Samen werkten we het plan uit en we trekken nu samen op tijdens de realisatie. Het is de mooiste manier van werken; je weet precies waarvoor je het doet en wat er over-en-weer van elkaar wordt verwacht.

Na de oplevering in juli, heeft de Stichting zelf de laatste hand aan de inrichting van de kantine, de keuken en de kleedkamers gelegd met de inrichting en afwerking. In eigen beheer. Op 13 augustus 2021 is MFA De Molenstreek feestelijk geopend.