icon-arrow-right
HomeProjecten Nieuwbouw Hoofdkantoor Zorggroep Oosterlengte

Nieuwbouw Hoofdkantoor Zorggroep Oosterlengte

Winschoten

Zorggroep Oosterlengte, een zorgketen in de provincie Groningen levert onder andere thuis-, verzorgingshuis-, verpleeghuis- en gehandicaptenzorg, dagopvang, begeleid wonen en diensten zoals maaltijdservice en een hulpoproepsysteem. Voor deze zorggroep bouwden we in Winschoten een nieuw hoofdkantoor, dat ruimte biedt aan ruim 100 medewerkers en voorziet in een aantal trainings- en vergaderruimten.

Het casco bestaat uit prefab beton met kanaalplaatvloeren. De buitengevel is opgetrokken uit schoonmetselwerk met daarin aluminium kozijnen met zonwering. In de cemtendekvloeren is vloerverwarming aangebracht. Het gebouw is flexibel indeelbaar door middel van metalstudwanden en systeemplafonds.

 

Een duurzaam kantoor

Duurzaamheid is een maatschappelijk item dat ook Oosterlengte hoog in het vaandel heeft staan. In het nieuwe kantoor zijn dan ook diverse energiebesparende maatregelen getroffen. Zo zijn voor de vloer, de gevels, de kozijnen, het glas en het dak hoge isolatiewaarden gehanteerd en zijn de gevels grotendeels voorzien van elektrische zonwering. Verder is er extra geïnvesteerd in de installaties. De kantoren zijn voorzien van aanwezigheidsdetectie, zodat het licht alleen brandt wanneer er iemand aanwezig is. De verlichting in de kantoren langs de gevels worden automatisch gedimd wanneer er voldoende licht van buiten komt, wat dus ook weer energie bespaart. Voor de verwarming en de koeling wordt gebruik gemaakt van een warmtepomp met een gesloten bron in de grond naast het kantoor. Hierbij wordt door middel van diepe grondboringen gebruikt gemaakt van de temperaturen van de aarde.

 

Fotografie: Jim Ernst, Groningen

Feiten & cijfers

+