icon-arrow-right
HomeProjecten Verbouw OZC (Onderwijs Zorg Centrum)

Verbouw OZC (Onderwijs Zorg Centrum)

Winschoten

Als onderaannemer van zusterbedrijf De Groot Vroomshoop bouwsystemen B.V. voerden wij voor  Gemeente Oldambt een verbouwing uit aan een leegstaand schoolgebouw in Winschoten.

In het gebouw zijn verschillende functies met betrekking tot onderwijs en jeugdzorg gebundeld. Het gebouw is na de verbouwing door vijf partijen in gebruik genomen, waaronder De Meentschool, SBO Delta en Novo.

 

Het gebouw is binnen en buiten gerenoveerd. Daarnaast werd de buitenschil verbeterd door het aanbrengen van isolerende materialen. De werkzaamheden buiten omvatten onder andere het verhogen van de isolatiewaarde en het vernieuwen van de afwerking van de dakconstructie. De dakrandconstructie werd na-geïsoleerd en voorzien van Trespa. De daken werden voorzien van een nieuwe Co2 absorberende toplaag en de houten buitenkozijnen werden vervangen door kunststof kozijnen met screens voor de zonwering. Alle houten gevelbekledingen werden vervangen door Trespa panelen.

 

Binnen is het gebouw grotendeels gestript. Er werden wanden verwijderd en de indeling gewijzigd. De totale installatie is vervangen. De luchtbehandeling werd gescheiden voor de lokalen- en kantorenvleugel. Het gebouw is op basis van het Programma van Eisen "Frisse Scholen" aangepast.

Feiten & cijfers

+