HomeProjecten Renovatie voormalig Natuurmuseum

Renovatie voormalig Natuurmuseum

Groningen

In 2011 renoveerden wij het voormalige Natuurmuseum aan de Praediniussingel te Groningen in opdracht van de Hanzehogeschool. Na de renovatie werd Academie Minerva in het monumentale musuemgebouw gehuisvest.  

Wat gebeurt er in het gebouw?

De centrale hal is als expositieruimte doorlopend toegankelijk voor publiek. Het souterrain heeft voornamelijk de functie voor onderwijs en wordt gebruikt als werkruimte voor fotografie en media. Hier is ook een ontmoetingsruimte voor studenten en kunstenaars. Diverse zalen hebben een representatieve functie voor bijeenkomsten et cetera. Het later bijgebouwde depotgebouw is verbouwd tot een ruimte waarin een masteropleiding van de academie kan worden gegeven.

 

De verbouw heeft een aantal uitdagende aspecten gekend. Naast het restauratiewerk aan de binnen- en buitenzijde is er een nieuw trappenhuis in de centrale hal gecreëerd. Het gezichtsbepalende rijksmonument is grotendeels in oude luister hersteld.

Feiten & cijfers

+