icon-arrow-right
HomeProjecten Kwaliteitsverbetering Spicaflat

Kwaliteitsverbetering Spicaflat

Groningen

De Spicaflat, met 64 seniorenwoningen in acht bouwlagen, is gebouwd in de jaren 70 van de vorige eeuw. In het gebouw is een grote gezamenlijke ruimte, er zijn technische ruimtes en bij elke woning hoort een berging. In de loop der jaren is er regelmatig onderhoud aan de woningen verricht, maar de voorzieningen voldeden niet meer aan de eisen van deze tijd. Doel was de woningen te moderniseren en te voorzien van een beter energielabel.

In deze woningen zijn de keuken, het toilet en de douche gerenoveerd. De woningen zijn voorzien van HR++ glas in combinatie met mechanische ventilatie en vraaggestuurde susroosters. De borstweringen zijn geïsoleerd en bekleed met onderhoudsarme beplating. De puien zijn rondom geschilderd en afgekit om tocht te voorkomen. De onderliggende bergingen zijn voorzien van isolatie. Het dak van het gebouw is voorzien van nieuwe dakbedekking (inclusief isolatie), er zijn isolatieparels aangebracht in de bestaande spouw.

 

Bij alle woningen is de voordeur verlengd en de dorpel verlaagd en vervangen door een onderhouds­arme dts dorpel. In combinatie met een nieuwe galerijverhoging moet dit ervoor zorgen dat de woningen toegankelijker zijn voor de doelgroep.

Feiten & cijfers

+