HomeProjecten Sporthal Stadsbroek

Sporthal Stadsbroek

Assen

Nieuwbouw van sporthal Stadsbroek, onderdeel van het beleef- en beweegpark.

De bouw van de sporthal markeert het begin van het Beleef- en Beweegpark. Een gebied voor sport en ontspanning met nu al een atletiekcentrum, ijsbaan, binnenzwembad, voetbalvelden en kinderboerderij. Over een paar jaar is er met het Milieu Educatief Centrum, wielercentrum en openluchtzwembad een compleet en gevarieerd aanbod voor Assen.

 

Gewoonlijk is een sporthal een groot, hoog en gesloten gebouw. Omdat dit niet in de open groene omgeving past is hier gekozen voor een minder massieve uitstraling. Dit is gecreëerd door drie horizontale delen. De onderste gebouwlaag bestaat uit metselwerk, de laag daarboven is bekleed met geprofileerd staalplaat en de bovenste laag is opgebouwd uit U-profielen van translucent glas. Hierdoor treedt veel daglicht binnen. Op het dak bevinden zich zonnepanelen.

 

De hoeken van het gebouw zijn afgerond. Door de opdrachtgever zijn voornamelijk hoge eisen gesteld aan de akoestiek van de sportzalen. De uitdaging voor het projectteam zit vooral in de detaillering van de gevels en het vinden van oplossingen om aan de akoestische eisen te voldoen.

Feiten & cijfers

+