icon-arrow-right
HomeProjecten Verbouw Herbergier

Verbouw Herbergier

Steenwijkerwold

In opdracht van Vestia Zuid Nederland te Nieuwerkerk aan den IJssel, hebben wij een aantal aanpassingen gerealiseerd bij een bestaande Herbergier in Steenwijkerwold. Deze Herbergier biedt woonruimte aan16 mensen met geheugenproblemen, zoals dementie of alzheimer.

De werkzaamheden bestonden uit het vervangen en aanpassen van de bestaande kozijnen en het vervangen van de liftinstallatie en de liftschacht. De bestaande kozijnen waren voorzien van stalen ramen met enkele beglazing, dit gaf veel klachten zoals tocht en koudeval. De ramen werden vervangen door houten kozijnen met isolerende beglazing.

 

De indeling van het kozijn werd ook gewijzigd. De liftinstallatie was te klein en werd daarom vervangen door een ruimer exemplaar, inclusief liftombouw.

 

De uitdaging van dit project zat in het bedenken en uitvoeren van werkbare details voor het aanpassen van de kozijnen. De planning voor het slopen en de opbouw van de liftinstallatie stak zeer nauw, er werd tijdelijk een traplift geplaatst zodat de kamers op de verdiepingen wel bereikbaar bleven. Ook de afstemming met de beheerders en bewoners van het pand vergde de nodige aandacht, gedurende de werkzaamheden bleef de Herbergier gewoon in bedrijf.

Feiten & cijfers

+