icon-arrow-right
HomeProjecten Woningverbetering Noorderbinnensingel e.o.

Woningverbetering Noorderbinnensingel e.o.

Groningen

in oktober 2012 zijn wij in opdracht van Lefier StadGroningen gestart met het uitvoeren van vier mutatiewoningen, drie woningen op de begane grond en één tussenwoning op de eerste verdieping.

De werkzaamheden aan de beganegrondwoningen bestaan uit het vervangen van de beganegrondvloeren. De oude vloeren worden verwijderd, de kruipruimte wordt geïnspecteerd en behandeld tegen zwam en in de voor- en achtergevel brengen we nieuwe kruipruimteventilatie aan.

 

De werkzaamheden die onder de mutatiewerkzaamheden en het dagelijkse onderhoud vallen, zijn onder meer het vervangen van de keukenblokken, het aanbrengen van wand- en vloertegels in de douche, het toilet en het vervangen van het sanitair, nieuwe hardhouten klepramen met ventilatieroosters en HR++ dubbele beglazing, het plaatsen van een mechanische ventilatiebox, het inkorten van de binnendeuren, het gangbaar maken van alle sluitende delen en het vervangen van de sloten. Tijdens het huurdersinloopspreekuur is er overleg tussen de projectleider Wonen, de opzichter van Lefier en de  uitvoerder van Rottinghuis met de bewoners om zodoende snel te kunnen schakelen.

 

In aanvulling op de bovengenoemde werkzaamheden heeft Lefier het planmatig casco buitenonderhoud voor 96 woningen in opdracht gegeven. De werkzaamheden bestaan onder meer uit het vervangen van dakkappellen, reparatie balkonvloeren, metselwerk balkon, vervangen en repareren van de schoorstenen, vervangen van buitendeuren en bergingdeuren, verwijderen/vervangen van dakpannen en enkele beglazing vervangen door isolatieglas HR++. Het werk start direct na de bouwvakvakantie en zal uitgevoerd worden in meerdere fasen, waarbij de eerste en de tweede fase gelijktijdig worden opgestart en fase drie aansluitend. De geplande afronding van het geheel zal in oktober 2015 zijn.

Feiten & cijfers

+