icon-arrow-right
HomeProjecten Nieuwbouw Autismehuis

Nieuwbouw Autismehuis

Zwolle

Nieuwbouw van het autismehuis, een verblijfsomgeving voor kinderen met autisme in Zwolle

Grenzend aan de nieuwbouwwijk Stadshagen te Zwolle bouwden wij het eerste autismehuis van Nederland. Het autismehuis biedt een veilige verblijfsomgeving voor kinderen van vier tot twaalf jaar met autisme. Het gaat om opvangmogelijkheden, zoals buitenschoolse opvang en opvang in het weekend en tijdens vakanties. In het autismehuis kunnen de kinderen gebruik maken van de gezamenlijke woonkamer, keuken, doucheruimte en binnentuin. Ook hebben ze allemaal een eigen kamer. Er is ook een informatiecentrum voor verzorgers en betrokkenen.

 

Technische gegevens

Voor de onderbouw is gebruik gemaakt van prefab heipalen en een prefab fundering. Daar waar mogelijk werden de elementen zoals de eiken veranda, de houtskeletbouwelementen, de platte daken et cetera als prefab delen aangevoerd. Zo kon het gebouw in een zeer korte tijd wind- en waterdicht worden gemaakt en kon er sneller worden gestart met de afbouw.

 

Op de eerste verdieping zijn dragende kalkzandsteenwanden geplaatst en de dakvloer bestaat uit een schilvloer. Het platte dak is voorzien van een bitumineuze dakbedekking. Als hoofdverwarming is gekozen voor vloerverwarming met een deel wandverwarming door middel van een warmtepomp. Ook is er een wtw-systeem geïnstalleerd.

Feiten & cijfers

+