HomeProjecten Zwolle - Vernieuwbouw winkelpand

Zwolle - Vernieuwbouw winkelpand

In opdracht van Dela Vastgoed en onder begeleiding van B+O architecten wordt op de locatie van de voormalig bibliotheek een bouw en verbouw van een groot winkelpand gerealiseerd. Aan de voorzijde wordt dit gebouw gekenmerkt door een monumentaal gebouw. Achter dit monument heeft de architect zoals hij dit noemt een "alzijdig gebouw ontworpen". Dit betekent dat alle gevels, maar ook het dakvlak een belangrijke esthetische waarde hebben. Dit is niet alleen omdat de architect dit interessant vindt, maar ook omdat ze in Zwolle een speciale dakencommissie hebben die voor het historische centrum de beeldkwaliteit van de daken bewaakt. Het resultaat is een gebouw met vele ingewikkelde en volledig van standaard afwijkende details.

Bouwen in het drukke centrum

Het project staat dus midden in het centrum van Zwolle met de daarbij behorende drukte van de stad. Rondom het project leeft en bruist de stad en zijn alle hoekjes en gaatjes volgebouwd. De winkel die we bouwen wordt zo groot dat we het gehele beschikbare terrein volbouwen. Aan de achterzijde ligt de locatie aan de circa vijf meter smalle Spoelstraat. Alle materialen en het materieel worden aangevoerd via dit straatje, dat we delen met diverse buren, maar ook met veel voetgangers en fietsers die de stad in willen. Diverse elementen worden just-in-time geleverd aangezien we geen opslagmogelijkheid op de bouwplaats hebben. De locatie maakt dat dit een zeer uitdagend project is.

Feiten & cijfers

+