icon-arrow-right
HomeNieuws IKC Borgman Groningen | opening met een knal

IKC Borgman Groningen | opening met een knal

Actueel

Donderdag 14 oktober is IKC Borman Oosterpark met een knal geopend. Wethouder Carine Bloemhoff van gemeente Groningen, Laura Schaap, directeur IKC Borgman en Wilma Glastra, manager Kindcentra bij SKSG Kinderopvang prikten samen met leerlingen twee reuze confetti ballonnen door bij wijze van openingshandeling. Rottinghuis’ Aannemingsbedrijf realiseerde dit bijzondere onderwijsgebouw in opdracht van Openbaar Onderwijs Groningen. Het nieuwe IKC is een plek waar kinderen de ruimte krijgen om zichzelf en hun talenten te ontdekken. Niet alleen in traditionele klaslokalen, maar vooral in grote, open leerpleinen waar verschillende klassen aan het leren zijn. Met relaxnissen, een kunstatelier en een enorme podiumtrap kunnen kinderen zelf kiezen hoe ze het liefste werken.

Wethouder Carine Bloemhoff was onder de indruk: “Het IKC Borgman Oosterpark is een icoon voor de Oosterparkwijk. Door de open indeling ontstaat er een compleet nieuw schoolconcept. De kinderen krijgen hier gelijke kansen en daarmee staat het IKC symbool voor hoe we in Groningen segregatie in het onderwijs tegen willen gaan.”

 

In IKC Borgman Oosterpark kunnen kinderen van 0 tot 13 jaar spelen en leren onder één dak. SKSG biedt hier peuterspeelzaal, kinderopvang en buitenschoolse opvang en Openbaar Onderwijs Groningen verzorgt het lesaanbod. De professionals van de school en de kinderopvang vormen één team en werken vanuit één kijk op de ontwikkeling van het kind.

 

Fotografie Henk Temmens en Rottinghuis’ Aannemingsbedrijf bv

+